Процес входження України і РФ в інформаційне суспільство як джерело міждержавних протиріч - Горовий, В.М. (Вісник НАН України, 2017)
У статті розглянуто прояв характерних особливостей інформаційного
суспільства в еволюції Росії та України, проаналізовано відмінності в темпах розвитку демократизації обох країн, що стало однією з найважливіших причин їх нинішнього протистояння. В статье рассмотрены проявление характерных особенностей информационного общества в эволюции России и Украины, проанализированы различия в темпах развития демократизации обеих стран, что стало одной из важнейших причин их нынешнего противостояния. The article examines the manifestation of the characteristic features of the information society in the evolution of Russia and Ukraine, analyzes the differences in the pace of democratization of both countries, which became one of the most important reasons for their current confrontation.