Гібридна війна, її окремі передумови, стратегії та наслідки - Полумієнко, С.К. (Вісник НАН України, 2017)
У статті розглянуто основні економічні, соціальні та технологічні передумови гібридної війни в Україні. Проведено порівняльний аналіз ресурсного потенціалу окремих країн, що найбільшою мірою впливають на ситуацію в
Україні. Обговорено стратегії гібридної війни та їх можливі наслідки. Проаналізовано поточну ситуацію в Україні і зроблено спробу знайти передумови формування національної стратегії припинення війни та виходу з кризи. В статье рассмотрены основные экономические, социальные и технологические предпосылки гибридной войны в Украине. Проведен сравнительный анализ ресурсного потенциала отдельных стран, в наибольшей степени влияют на ситуацию в Украине. Обсуждены стратегии гибридной войны и их возможные последствия. Проанализированы текущую ситуацию в Украине и сделана попытка найти предпосылки формирования национальной стратегии прекращении войны и выхода из кризиса. Basic economic, social and technological prerequisites of hybrid war in Ukraine are considered. A comparative analysis of the resource potential of some of the most influential countries on the situation in Ukraine are considered, as well as the hybrid war strategies, their consequences and the basis of the national strategy for overcoming the crisis.