Життєвий і творчий шлях видатного математика та механіка (до 100-річчя від дня народження академіка НАН України Ю. О. Митропольського) - Самойленко, А.М. (Вісник НАН України, 2017)
Матеріал присвячено сторіччю від дня народження всесвітньо відомого
українського вченого, фахівця в галузі математичної фізики, теорії нелінійних коливань та диференціальних рівнянь, Героя України, академіка НАН України Юрія Олексійовича Митропольського. Материал посвящен столетию со дня рождения всемирно известного украинского ученого, специалиста в области математической физики, теории нелинейных колебаний и дифференциальных уравнений, Героя Украины, академика НАН Украины Юрия Алексеевича Митропольского. The material is devoted to the centenary of the birth of the world-famous Ukrainian scientist, specialist in the field of mathematical physics, theory of nonlinear oscillations and differential equations, Hero of Ukraine, Academician of NAS of Ukraine Yu.O. Mytropolsky.