Міжнародний симпозіум "Міжнародні й національні наукові організації як фактор формування глобального наукового співтовариства" (Наука та інновації, 2017)
15—17 травня 2017 року в Києві на базі Державної установи «Інститут досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г.М. Доброва НАН України» за підтримки ЮНЕСКО відбувся міжнародний симпозіум «Міжнародні та національні наукові організації як фактор формування глобальної наукової спільноти», організаторами якого були: Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО), Міжнародна асоціація академій наук (МААН), Національна академія наук (НАН) України, ДУ «Інститут досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г.М. Доброва НАН України», за участі Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи НАН України, ДУ «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України». На симпозіумі було прийнято низку рекомендацій.