Применение CAPTCHA в компьютерной стеганографии - Задирака, В.К.; Кудин, А.М.; Швидченко, И.В.; Бределев, Б.А. (Кибернетика и системный анализ, 2015)
Описан новый подход к построению стеганографических систем с использованием теста Тьюринга для распознавания человека и компьютера (CAPTCHA). Рассмотрены общие принципы использования CAPTCHA для построения стеганографичеcких систем в облачных компьютерных системах. Предложена стеганосистема, построенная на этих принципах. Приведены оценки ее стойкости к стеганоанализу и рассмотрены аспекты реализации. Описано новий підхід до побудови стеганографічних систем із використанням тесту Тьюрінга для розпізнавання людини і комп’ютера (CAPTCHA). Розглянуто загальні принципи використання CAPTCHA для побудови стеганографічних систем у хмарних комп’ютерних системах. Запропоновано стеганосистему, яка побудована на цих принципах. Наведено оцінки її стійкості до стеганоаналізу та розглянуто аспекти реалізації. І A new approach to the construction of steganographic systems with the use of Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart (CAPTCHA) is proposed. The general principles of CAPTCHA application for the construction of steganographic systems in cloud computer systems are considered. An author’s stegosystem based on these principles is proposed. The steganalysis security estimates are presented for this stegosystem and the aspects of its implementation are discussed.