Застосування в наукових публікаціях цитат із опублікованих творів, права на які належать іншим авторам - Шахбазян, К.С. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2017)
Розглянуто низку питань, пов’язаних із правилами цитування опублікованих творів інших авторів: надано загальне поняття цитування, його види,
зазначено законодавчу базу з питань авторського права, пов’язаних з цитуванням; визначені основні правила, види правопорушень, пов’язаних з
порушеннями норм законодавства щодо вимог до оформлення цитат, плагіату та самоцитування; також розглянуто процедуру судового захисту авторського права у разі неправомірного цитування та плагіату. This paper deals with a number of issues associated with rules of citation of the published works
of other authors: the general notion of the citation, its types, the legislative base on copyright
issues, related to the citation are presented. The basic rules for making citations, types of offenses
that violate legislation regarding requirements for making quotations, plagiarism and selfcitations
are defined. Also, the procedure for judicial protection of copyright in case of unlawful
citation and plagiarism is considered.