Перспективи входження академічних наукових видань до наукометричних баз даних - Діденко, Ю.В.; Язвинська, М.В. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2017)
Проаналізовано наукову періодику Національної академії наук України на
відповідність вимогам світових наукометричних баз даних. Показано, що
60 % академічних журналів належним чином представлені в електронному
просторі, однак загалом видання установ НАН України потребують значного покращення показників їхньої представленності у світовому інформаційному просторі. Розглянуто причини неналежного представлення академічної періодики у мережі Інтернет та перспективи входження до провідних баз даних. The scientific periodicals of the National Academy of Sciences of Ukraine are analyzed for
conformity with the requirements of world’s scientometric databases. It is shown that 60% of
academic journals are properly represented in the electronic space, but in general, the publications
of the NAS institutions require a significant improvement in their representation in the
global information space. The reasons of improper representation of academic periodicals on
the Internet and prospects of entry into leading databases are considered.