Критерії оцінки наукового журналу. цифровий ідентифікатор DOI як критерій оцінки наукового журналу - Яцків, Т.М. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2017)
Розглянуто критерії для оцінки рівня наукових журналів, які прагнуть до вступу у міжнародні наукометричні бази з метою підвищення якісного рівня українських наукових журналів і розширення їхньої присутності у світовому науково-інформаційному просторі, складовою якого є глобальні індекси цитування. Проаналізовано вимоги міжнародних баз даних до періодичних видань і сформульовано деякі загальні рекомендації з підготовки журналів до включення в міжнародні наукометричні бази. Описано взаємозв’язок між інформаційним контентом Агентства CrossRef та цифровими ідентифікаторами DOI, використання ефективного механізму перехресних посилань, який сприяє зростанню кількості цитувань наукових публікацій. The article examines the evaluation criteria of the level of scientific journals, which want to enter international scientometric databases in order to increase the quality of Ukrainian scientific journals and to expand their presence in the global scientific and information space, which is a part of the global citation index. The requirements of international databases to periodicals are analyzed. Some general guidelines for preparation of the journals for entering the international scientometric databases are formulated. The correlation between information content of Cross- Ref Agency and DOIs is described. Effective mechanism for cross-referencing, which promotes the growth of the number of citations of scientific publications, is specified.