Розробка інформаційної технології моніторингу процесів ливарного виробництва - Кравченко, О.В.; Савченко Є.А. (Індуктивне моделювання складних систем, 2015)
Наведено розробку інформаційної технології розв’язання задач моніторингу в ливарному виробництві на основі індуктивного підходу. Дано огляд існуючих програмних продуктів, які застосовуються у ливарній галузі. Технологія, що розробляється, застосована для пошуку залежності якості виливок від швидкості та режимів його охолодження. Планується розв’язання задачі вибору в процесі проведення експериментів найкращого виливка шляхом порівняння кривої його охолодження з еталонною. Приведена разработка информационной технологии решения задач мониторинга в литейном производстве на основе индуктивного подхода. Технология предназначена для решения задачи поиска зависимости качества отливка от скорости и режимов его охлаждения, а также выбора в процессе проведения экспериментов наилучшего отливка путем сравнения кривой его охлаждения с эталонной. Development of information technology for monitoring tasks solution in the foundry industry based on an inductive approach is shown. The technology is designed to solve the problem of searching dependence of the casting quality on its speed and cooling mode as well as select in the process of experimentation the best casting, by comparing it with a standard cooling curve.