Аналіз залежності вмісту хлорофілу а у фітопланктоні Каховського водосховища від сукупної дії факторів засобами множинної регресії - Курейшевич, А.В.; Піднебесна, Г.А.; Степашко, В.С. (Індуктивне моделювання складних систем, 2015)
В роботі досліджується вплив різних природних і антропогенних чинників на вміст хлорофілу а – основного фотосинтезуючого пігменту фітопланктону, який є показником інтенсивності його вегетації та рівня первинної продукції. Дослідження проведено за допомогою множинного регресійного аналізу даних Каховського водосховища. Ключові слова: вміст хлорофілу, фітопланктон, регресійний аналіз, Каховське водосховище В работе исследуется влияние различных природных и антропогенных факторов на содержание хлорофилла а – основного фотосинтезирующего пигмента фитопланктона, который является показателем интенсивности его вегетации и уровня первичной продукции. Исследование проведено с помощью множественного регрессионного анализа данных Каховского водохранилища. The paper studies the impact of various natural and anthropogenic factors on the content of chlorophyll а being the main photosynthetic pigment of phytoplankton, which is a measure of intensity its vegetation and level of primary production. The study was conducted using multiple regression analysis of Kakhovka reservoir data. Keywords: chlorophyll content, phytoplankton, regression analysis, Kakhovka reservoir