Про некоректність постановки системних інформаційно-аналітичних досліджень у задачах інноваційного проектування - Осипенко, В.В. (Індуктивне моделювання складних систем, 2015)
Обоснован вывод, что общая проблема системных информационно-аналитических исследований (СИАД) относится к классу некорректных задач и для эффективного их решения необходимо использовать определенные воздействия, что позволило применить идею известного метода регуляризации при решении некорректно поставленных задач. Обґрунтовано висновок, що загальна проблема системних інформаційно-аналітичних досліджень (СІАД) належить до класу некоректних завдань і для ефективного їх вирішення необхідно використовувати певні впливи, що дозволило застосувати ідею відомого методу регуляризації при вирішенні некоректно поставлених задач. Ключові слова: регуляризація, некоректні задачі, індуктивні технології, критерії. The conclusion that general problem of system information-analytical research (SIAR) belongs to a class of incorrect problems was substantiated and to solve them effectively need to use the some impacts that allowed to apply the known method of regularization for solving of incorrect problems. Keywords: regularization, incorrect problem, inductive technology, criteria.