Критерии выбора модели для решения дискретных некорректных задач на основе SVD и QR розложений - Ревунова, Е.Г.; Тищук, А.В.; Десятерик, А.А. (Індуктивне моделювання складних систем, 2015)
Предложены критерии выбора модели для решения дискретных некорректных задач на основе усечения SVD и QR разложений. Запропоновано критерії вибору моделі для вирішення дискретних некоректних задач на основі усічення SVD та QR розкладань. Ключові слова: дискретні некоректні задачі, усічення SVD та QR розкладань, вибір моделі We propose the models selection criteria for the solution of discrete ill-posed problems based on the truncated SVD and QR decomposition. Keywords: discrete ill-posed problems, truncated SVD and QR decomposition, models selection