Регресійний аналіз показників розвитку рослинництва в регіонах України за статистичними і супутниковими даними - Шелестов, А.Ю.; Бутко, І.М.; Лавренюк, М.С.; Яйлимов, Б.Я.; Колотій, А.В. (Індуктивне моделювання складних систем, 2015)
В статті розв’язується задача визначення економічних показників, для моделювання яких можна застосовувати індуктивні підходи та методи глибинного навчання на основі супутникових даних, проводиться оцінка точності таких моделей. Серед економічних показників розглядаються індекс сталого розвитку та ступінь гармонізації. В статье решается задача определения экономических показателей, для моделирования которых можно применять индуктивные подходы и методы глубинного обучения на основе спутниковых данных, проводится оценка точности таких моделей. Среди экономических показателей рассматриваются индекс устойчивого развития и степень гармонизации. This article aims at the determining the economic indicators that can be estimated with inductive based approaches and deep-learning techniques with use of satellite data, and accuracy assessment of such models. Among economic indicators index of sustainable development and the degree of harmonization are considered.