Індуктивне моделювання біофізичних параметрів в експерименті SPOT-5 Take 5 - Шелестов, А.Ю.; Колотій, А.В.; Костецький, О.М. (Індуктивне моделювання складних систем, 2015)
В статті вирішується задача моделювання таких інтегральних характеристик рослинності як LAI та FAPAR із використанням наземних даних та даних супутників Landsat-8 та SPOT-5, дані з якого отримані в межах участі у експерименті SPOT-5 Take-5. Приводиться обґрунтування виду регресійних залежностей між супутниковими даними та біофізичними параметрами, наводяться оцінки якості побудованих моделей. В статье решается задача моделирования таких интегральных характеристик растительности как LAI и FAPAR с использованием наземных данных и данных спутников Landsat-8 и SPOT-5, данные с которого получены в рамках участия в эксперименте SPOT-5 Take-5. Приводится обоснование вида регрессионных зависимостей между спутниковыми данными и биофизических параметрам, приводятся оценки качества построенных моделей. This article aims at the problem of modeling such integral vegetation characteristics as LAI and FAPAR using ground data and satellite data from Landsat-8 and SPOT-5. SPOT-5 data derived within participating in the experiment SPOT-5 Take-5. Regression relations between satellite data and biophysical parameters are constructed and model’s quality assessment is performed.