Концептуальные основы и методология создания индуктивной технологии объективной кластеризациия - Бабичев, С.А. (Індуктивне моделювання складних систем, 2016)
В статье представлены теоретические разработки по созданию методологии объективной кластеризации объектов сложной природы на основе методов индуктивного моделирования сложных систем. Разработана архитектура индуктивной технологии объективной кластеризации в виде подробной схемы пошаговой реализации процедуры индуктивного моделирования процесса кластеризации объектов сложной природы. У статті представлено теоретичні розробки по створенню методології об'єктивної кластеризації об'єктів складної природи на основі методів індуктивного моделювання складних систем. Розроблено архітектуру індуктивної технології об'єктивної кластеризації у вигляді детальної схеми покрокової реалізації процедури індуктивного моделювання процесу кластеризації об'єктів складної природи. The paper presents the theoretical developments to create a methodology of objective clustering of complex nature objects based on the complex systems inductive modeling methods. The architecture of the objective clustering inductive modeling as a detailed scheme of step by step implementation of procedures of inductive modeling of the objects complex nature clustering is developed.