Исследование значимости признаков ранжирования результатов работы поисковых систем - Зосимов, В. (Індуктивне моделювання складних систем, 2016)
В статье описан эксперимент по продвижению веб-ресурса в выдаче поисковых систем. В ходе экспериментов было изучено влияние количественных показателей признаков ранжирования на позиции веб-ресурсов в рейтинге поисковых систем. Признаки ранжирования для экспериментов были отобраны с использованием обобщенного итерационного алгоритма метода группового учета аргументов. У статті описаний експеримент з просування веб-ресурсу у видачі пошукових систем. В ході експериментів було вивчено вплив кількісних показників ознак ранжирування на позиції веб-ресурсів в рейтингу пошукових систем. Ознаки ранжирування для експериментів були відібрані з використанням узагальненого ітераційного алгоритму методу групового обліку аргументів. Ключові слова: пошукова система, ранжування, МГУА, веб-ресурси, пошук інформації. The article describes an experiment to promote a web-resource in search results. During the experiments, the effect of quantitative indicators ranking features the position of web resources in the ranking of search engines was studied. Ranking signs for the experiments were selected using a generalized iterative algorithm for the group method of data handling. Keywords: search engine rankings, GMDH, web resources, information search.