Тектоническое развитие Бондаренковской (Булганакской) антиклинальной структуры на основе литолого-фациального анализа - Науменко, А.Д. (Геология и полезные ископаемые Мирового океана, 2016)
На основании полевых исследований 2008—2012 гг. на склоне западной периклинали Бондаренковской антиклинальной структуры описано литологию и обосновано стратиграфическое положение четвертичных осадочных отложений прибрежной морской террасы, конседеминтационных с ростом антиклинали. Полученные данные в совокупности с геоморфологическим анализом поверхностей абразивного выравнивания позволили определить основные черты эволюции Бондаренковской антиклинали в четвертичное время. На підставі польових досліджень 2008—2012 рр. на схилі західної перикліналі Бондаренківської антиклінальної структури описано літологію та обґрунтовано стратиграфічне положення четвертинних осадових відкладів прибережної морської тераси, конседиментаційних росту антикліналі. Отримані дані разом із геоморфологічним аналізом поверхонь абразійного вирівнювання дозволили з’ясувати головні риси еволюції Бондаренківської антиклінальної складки за четвертинного часу. Based on field research 2008—2012 the author adduced lithological description and stratigraphic position justification of the Quaternary sediments of the coastal marine terraces folds which formed both with the process of sedimentation with increasing Bondarenkovsky anticline. One is located on the western slope of periklinal structure. The resulting study data in conjunction with the geomorphological analysis of the abrasive surfacing allowed to identify the main features of evolution Bondarenkovsky anticline in the Quaternary period.