Модульно-блочный комплекс для исследования морского дна и придонных вод - Багрий, И.Д.; Кирющенко, И.Г. (Геология и полезные ископаемые Мирового океана, 2016)
Предложено технологическое средство с возможностью изменения структуры для выполнения комплекса геологических и экологических задач в донных слоях акваторий. Приведены конструкторско-технологические решения, позволяющие повысить достоверность геологической информации и ресурс комплекса при эксплуатации. Запропоновано технологічний засіб з можливістю зміни структури для виконання геологічних і екологічних завдань різного змісту в донних шарах акваторій. Наведено конструкторсько-технологічні рішення, що дають змогу підвищити вірогідність геологічної інформації та збільшити ресурс комплексу при експлуатації. In the article the technological means with the capability of reconfiguration for execution on geological and environmental tasks of various meaning in the benthal layers of water areas is offered. Design and engineering solutions which provide to enhance the authenticity of geological information and to increase resource of complex when exploating are represented.