До історії вивчення Антонієвих печер Чернігівського Іллінського монастиря у другій половині ХIХ – першій чверті ХХ ст. - Руденок, В.; Новик, Т. (Сiверянський лiтопис, 2017)
У статті на основі писемних джерел розглядається вивчення та висвітлення Антонієвих печер Чернігівського Іллінського монастиря у другій половині XIX — першій чверті ХХ ст. В статье на основании письменных источников рассматривается изучение и описание Антониевых пещер Черниговского Ильинского монастыря во второй половине XIX — первой четверти ХХ вв. The investigation and the enlightment of St. Antony caves of Chernihiv St. Illiah monastery during the second half of XIX — the first quarter of XX centuries on the basis of written sources are being analysed in the article.