Живопис першої половини XIX ст. у Троїцькому соборі - Миколайко, Т. (Сiверянський лiтопис, 2017)
У статті проаналізовано розписи на склепіннях вівтаря, центрального купола та
центральної нави Троїцького собору, де проілюстровано дві молитви «Отче наш» та
«Символ Віри». Їхню появу автор пов’язує із діяльністю чернігівського архієпископа
Михайла Десницького. В статье проанализировано росписи на сводах алтаря, центрального купола и центрального нефа Троицкого собора, где проиллюстрировано две молитвы «Отче наш» и
«Символ веры». Их появление автор связывает с деятельностью черниговского архиепископа Михаила Десницкого. In article analyzes the paintings on the vaults of the altar, the central dome and the central
nave of the St.Trinity Cathedral, where two prayers «Our Father» and «The Symbol of Faith»
are illustrated. Their appearance author connects with the activities of Chernihiv archbishop
Michael Desnitskyi.