Німецький вектор взаємин України у сфері освіти і науки: до історії співпраці на початку XX ст. - Чуткий, А. (Сiверянський лiтопис, 2017)
У розвідці досліджується місце німецького досвіду в сфері науки та освіти в справі
їхнього розвитку в Україні на початку XX ст. Доводиться особлива роль запозичення
німецького досвіду в цих сферах та пояснюються причини подальшого забуття цього
стану справ в Україні. Питання досліджено на прикладі Київського комерційного інституту. В заметке изучается место немецкого опыта в сфере образования и науки в деле их
развития в Украине в начале XX в. Доказывается особая роль заимствования немецкого
опыта в этих областях и объясняются причины дальнейшего забвения этой ситуации
в Украине. Вопрос изучается на примере Киевского коммерческого института. The article deals with the place of the German experience in the fields of science and
education – the aspect of their development in Ukraine at the beginning of the XX century.
The special role of borrowing the German experience in these areas is proved and the reasons
for further obliteration of the state of these affairs in Ukraine are explained. The issue is
investigated through the example of the Kiev Commercial Institute.