Аспекти геохімії золота в корах вивітрювання - Ковальчук, М.С. (Інститут геохімії, мінералогії та рудоутворення ім.М.П.Семененка НАН України, 2009)
Висвітлено аспекти геохімії золота в корах вивітрювання. Показано значну хімічну мобільність золота в корі вивітрювання та з’ясовано чинники, які обумовлюють міграцію і концентрацію золота. Рассмотрены аспекты геохимии золота в корах выветривания. Показана значительная химическая мобильность золота в коре выветривания и выяснены факторы, обуславливающие миграцию и концентрацию золота. The aspects of the geochemistry of gold in the weathering crust were considere. The substantial chemical mobility of gold in the weathering crust point to. The factors migration and concentation of gold to elucidate a question.