Глубинное строение Большого Кавказа на основе геофизических данных по новым технологиям. Ч. 1. Гравиметрия, магнитометрия, локальная сейсмотомография и микросейсмозондирование - Гонгадзе, С.А. (Геофизический журнал, 2016)
Проведено обробку та інтерпретацію даних гравірозвідки, магніторозвідки і сейсмології для дослідження глибинної будови земної кори Великого Кавказу за новими комп'ютерними технологіями. Побудовано вертикальні розрізи, що характеризують розподіл контрастів густини і швидкостей в земній корі до глибини 100 км під Великим Кавказом. Виділено кілька швидкісних і густинних неоднорідносгей, які відображують зональний поділ Великого Кавказу і вносять корективи в питання його горотворення. Виконано порівняльний аналіз отриманих результатів з результатами локальної сейсмотомографії і мікросейсмічного зондування. The data of gravity prospecting, magnetic prospecting and seismology for the study of deep structure of the earth crust of the Greater Caucasus according to software technologies have been processed and interpreted. The vertical sections depicting the distribution of the contrasts of the density and speeds in the earth crust up to the depth of 100 km under the Greater Caucasus have been constructed. Several speed and density heterogeneities of the zonal division of the Greater Caucasus, which make some corrections for the issues of orogenesis of the Greater Caucasus, have been distinguished. Comparative analysis of the obtained results and the results of the local seismic tomography and micro seismic sounding has been done.