Важкі метали в ґрунтах радіоактивно забруднених лісових екосистем - Стеценко, Д.О.; Долін, В.В. (Інститут геохімії, мінералогії та рудоутворення ім.М.П.Семененка НАН України, 2009)
Досліджено вміст важких металів у ґрунтах лісових екосистем Чорнобильської зони відчуження. На основі отриманих даних розраховано балансовий вміст важких металів у ґрунтовому профілі дослідних ділянок. Встановлені закономірності розподілу важких металів у лісовій підстилці та шарах ґрунту. Исследовано содержание тяжелых металлов в почвах лесных экосистем Чернобыльской зоны отчуждения. На основе полученных данных рассчитано балансовое содержание тяжелых металлов в почвенном профиле опытных участков. Определены закономерности распределения тяжелых металлов в лесной подстилке и слоях почвы. Maintenance of heavy metals in soils of the forest ecosystems of Chernobyl Exclusion zone is explored. Balance distribution of heavy metals in soil profile of experimental areas has been studied. The regularities of heavy metals distribution in the forest bedding and layers of soil are discussed.