Техногенна катастрофа 1986 р. в документах КДБ УРСР (до 30-річчя аварії на Чорнобильській АЕС) (вступна стаття й публікація О.Г.Бажана) (Український історичний журнал, 2016)
У поданих нижче документах республіканського Комітету держбезпеки, які зберігаються в Галузевому державному архіві Служби безпеки України, висвітлюється
історія будівництва Чорнобильської атомної електростанції, а також екологічні й соціально-психологічні наслідки для нашої країни вибуху на 4-му енергоблоці АЕС, що стався 26 квітня 1986 р. In the documents of republican Committee for State Security presented bellow author
researched the history of Chornobyl’ Nuclear Power Plant building, the ecological and
social-psychological causes for our country from the explosion at the 4th power unit
of the nuclear power plant on the April 26, 1986. These documents are keeping at the
State Branch Archive of Security Servise of Ukraine.