Распространенность металлического железа внутри планет - Печерский, Д.М. (Геофизический журнал, 2016)
Проведено порівняння термомагнітних і мікрозондових даних щодо металевого заліза в земних породах (у ксенолітах верхньомантійних гіпербазитів, Сибірських трапах і океанічних базальтах) з даними щодо позаземного заліза (в осадах, місячних базальтах і метеоритах). Comparison of thermomagnetic and microprobe data on metal iron in terrestrial rocks (xenolithes, Siberian trap and oceanic basalt) has been conducted with the data on extraterrestrial metal iron (in sediments, lunar basalt and meteorites).