Іван Фещенко-Чопівський : вчений і патріот - Маткова, А.В.; Матвійчук, С.М. (Вісник Українського матеріалознавчого товариства, 2010)
У статті досліджено всі етапи життя та творчості українського вченого Івана Фещенка-Чопівського, ім’я якого було маловідоме на Батьківщині, наводиться список головних праць, показано його значний внесок у металознавство, економічну географію та ін. подано відомості про заходи для вшанування його пам’яті. В статье исследовано все этапы жизни и творчества украинского ученого, имя которого было малоизвестно на Украине - Ивана Фещенка-Чопивского, наведен список главных работ, показан его большой вклад в отрасли металловедения, экономической географии, промышленности и сельского хозяйства, транспорта, торговли, финансов и кредита, поданы данные о мероприятиях для увековечения его памяти. All periods of the life and creative work of Ukrainian scientist Ivan Feshcenko-Chopivskij, whose name was almost unknown in the motherland are researched in this article, the list of his main works are given, his great output in the branch of science of material, economic geography, industry and agriculture, transport, trade, connection, finance and credits are shown, information about fact of honoring his name are also described.