Разработка электроразрядного метода изменения структуры капиллярно-пористых объектов - Сизоненко, О.Н. (Вісник Українського матеріалознавчого товариства, 2011)
Приведен анализ результатов электроразрядного метода воздействия на структуру пористых материалов и динамику фильтрации угле водородных флюидов на основе установленных закономерностей связи между свойствами этих материалов с параметрами воздействия. Наведено аналіз результатів електророзрядного методу дії на структуру пористих матеріалів і динаміку фільтрації в них вуглеводневих флюїдів на основі встановлених закономірностей зв’язку між показниками властивостей цих матеріалів та параметрами дії. The analysis of results of the method of the change of porous materials structure and the dynamics of the hydrocarbon fluids filtration in them is given on the basis of the founded conformities to the law of communication between the indexes of properties of these materials with the parameters of the impact.