Вплив формообмежуючого фактору при спіканні на структуру та властивості графіт-керамічних композиційних матеріалів - Гутніченко, О.А.; Мельник, О.Л. (Вісник Українського матеріалознавчого товариства, 2011)
Представлено результати експериментального дослідження структури та основних механічних і електрофізичних характеристик електропровідних графіт-керамічних композиційних матеріалів (ЕГККМ) виготовлених способом напівсухого пресування з подальшим спіканням у спеціальній формі, яка забезпечує сталість геометричних розмірів зразків (формообмежуючий фактор). Представлены результаты экспериментальных исследований структуры и основных механических и электрофизических характеристик электропроводных графит-керамических композиционных материалов (ЭГККМ) изготовленных способом полусухого прессования с последующим спеканием в специальной форме, которая обеспечивает постоянство геометрических размеров образцов. Experimental results of the structure and main mechanical and electrical characteristics of the electrically conductive graphite-ceramics composition materials, which were fabricated by the semidry compaction and sintered into the special forms that ensure the specimens’ geometry permanency, are presented.