Мрія, яка ще має здійснитися в Україні - Васильєв, О.Д.; Баклан, В.Ю. (Вісник Українського матеріалознавчого товариства, 2011)
Наведено дані щодо життя та наукової діяльності видатного вченого Оганеса Карапетовича Давтяна - засновника науки про пряме перетворення хімічної енергії палива і технології паливних комірок в Україні і одного з перших вчених у цій галузі у світі, творця теорії фундаментального поля, автора першої у світі книги з основ прямого перетворення хімічної енергії палива і першого підручника з квантової хімії. Приведены данные о жизни и научной деятельности выдающегося ученого Оганеса Карапетовича Давтяна – основоположника науки о прямом преобразовании химической энегии топлива и технологии топливных ячеек в Украине и одного первых ученых в этой области в мире, творца теории фундаментального поля, автора первой в мире книги по основам прямого преобразования химической энегии топлива и первого учебника по квантовой химии. Data on life and scientific activity of the prominent scientist Oganes K. Davtyan are shown he was as the founder of science on direct transformation of fuel chemical energy and fuel cell technology in Ukraine and one of the first scientists in this field over the world, the founder of the theory of the fundamental field, author of the first book in over the world on the fundamentals on direct transformation of fuel chemical energy and the first manual on quantum chemistry.