Тест на змочування поверхні скла після електронно-променевої мікрообробки - Коваленко, Ю.І.; Петльований, П.В.; Рудь, М.П.; Канашевич, Г.В. (Вісник Українського матеріалознавчого товариства, 2012)
Приведені результати дослідження на змочування оптичного і технічного скла після їх електронно-променевої мікрообробки (енергія електронів Е ≤ 6 кв). Отримані результати дозволили ідентифікувати поверхні скла різних марок після електронно-променевого впливу не тільки за плямами дихання, а і за краплями рідини, які нанесені на поверхню і розглядаються як елементи збільшення зображення - лінзи. Приведены результаты исследования смачивания оптического и технического стекла после их электронно-лучевой обработки (энергия электронов Е ≤ 6 кв), полученные результаты позволили идентифицировать поверхности стекла различных марок после электронно-лучевого влияния не только по пятнам дыхания, но и по каплям жидкости, которые нанесены на поверхность и рассматриваются как элементы увеличения изображения - линзы. The results of investigation of wet ability of optical and technical glasses after their electron-beam processing (electron energy E ≤6 kV) had been presented. The results to be obtained had allowed identifying the surfaces of various glasses after their electron-beam processing on the base of not only breathing spots but also on the base of liquid drops to be situated on the glass surface and to be considered as elements of image magnification-lens.