Економіко-математичне моделювання та прогнозування обсягів кредитних і залучених коштів банківської установи - Борисова, С.Є.; Балашова, О.В. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
В усьому світі застосування економіко-математичних методів для розв’язання фінансових проблем набуло широкого розповсюдження, тому вони є важливим інструментом в управлінні діяльністю банку. Застосування економіко-математичних методів і моделей, моделювання та прогнозування кредитних і залучених коштів банку – достатньо складний процес, але він дозволяє знайти оптимальні варіанти подальшого розвитку й планування банківської діяльності та є перспективним напрямом передбачення тенденцій розвитку не тільки окремого банку, а й банківського сектору в цілому. За допомогою методів економіко-математичного прогнозування було визначено суму залучених коштів, яку банк за прогнозом може одержати в 2017 р. Аналогічним чином було проведено прогнозування майбутніх коштів за кредитними операціями. Для цього було побудовано рівняння залежності кредитів від залучених коштів. Во всем мире использование экономико-математических методов для решения финансовых проблем приобрело широкое распространение, поэтому они являются важным инструментом в управлении деятельностью банка. Применение экономико-математических методов и моделей, моделирование и прогнозирование кредитных и привлеченных средств банка – достаточно сложный процесс, но он позволяет найти оптимальные варианты дальнейшего развития и планирования банковской деятельности, является перспективным направлением предвидения тенденций развития не только отдельного банка, а и банковского сектора в целом. С помощью методов экономико-математического прогнозирования была определена сумма привлеченных средств, которую банк по прогнозу может получить в 2017 г. Аналогичным образом было проведено прогнозирование будущих средств по кредитным операциям. Для этого было построено уравнение зависимости кредитов от привлеченных средств. Worldwide the use of mathematical techniques to solve financial problems became widely publicized, so it is an important tool in the management of the Bank. The use of economic-mathematical methods and models, modeling and forecasting of credit and borrowed funds the Bank is a fairly complex process, but it allows you to find the best options for further development and planning of banking activity, is a promising way of foreseeing trends in the development not only of individual banks but the banking sector as a whole. Using methods of economic-mathematical forecasting was determined by the amount of borrowed funds that the Bank can obtain to 2017 according to forecast. Similarly, funds for credit operations were predicted. This equation was built based on loans from borrowed funds.