Обґрунтування напрямів удосконалення організаційно-правових умов функціонування пенсійної системи України - Островецький, В.І. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
У статті розкривається економічна сутність пенсійного страхування. Узагальнено і проаналізовано основні теоретичні положення та світовий досвід функціонування та розвитку систем пенсійного страхування. Висвітлено особливості функціонування системи пенсійного страхування України. Обґрунтовано основні напрями удосконалення організаційно-правових умов функціонування системи пенсійного страхування України. В статье раскрывается экономическая сущность пенсионного страхования. Обобщены и проанализированы основные теоретические положения и мировой опыт функционирования и развития систем пенсионного страхования. Выделены особенности функционирования системы пенсионного страхования Украины. Обоснованы основные направления совершенствования организационно-правовых условий функционирования системы пенсионного страхования Украины. The article is revealed the economic essence of pension insurance. Are generals theoretical positions and world experience of functioning and development of pension insurance systems are generalized and analyzed. Are features of the functioning of the system of pension insurance of Ukraine are singled out. The basic directions of the perfection of organizational-legal conditions of functioning of the system of social pension insurance of Ukraine are grounded.