Розвиток інвестиційної діяльності в Україні - Чеботарьов, Є.В.; Лисогор, А.І. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
Предметом дослідження статті виступає інвестиційна сфера української економіки, а метою – вивчення сучасного стану інвестиційної діяльності в Україні, з’ясування провідних перспектив і проблем, з якими стикаються національні та іноземні інвестори, й доведення потреби в удосконаленні організації державного управління інвестиційною діяльністю. Результати дослідження відображають пропозиції щодо основних напрямів ефективного розвитку вітчизняної інвестиційної сфери. Предметом исследования выступает инвестиционная сфера украинской экономики, а целью – изучение современного состояния инвестиционной деятельности в Украине, определение ведущих перспектив и проблем, с которыми сталкиваются национальные и иностранные инвесторы, и доведение потребности в совершенствовании организации государственного управления инвестиционной деятельностью. Результаты исследования отражают предложения относительно направлений эффективного развития инвестиционной сферы. The subject of research is the investment sector of the Ukrainian economy, and the objective is to study the current state of investment activities in Ukraine, to identify the best prospects and problems faced by national and foreign investors and bringing the needs to improve the organization of state management of investment activities. The results of the study reflect the proposals on directions of effective development of the investment sphere.