Сучасний стан та динаміка розвитку фондового ринку України - Михайличенко, Н.М.; Мірошниченко, О.О. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
У статті обґрунтовується значущість фондового ринку як для фінансової системи, так і для розвитку реального сектору економіки країни. Проводиться аналіз фондового ринку України за період 2014-2016 рр. як в розрізі організаторів торгівлі (фондових бірж), так і в розрізі фінансових інструментів. Аналізуються симптоматичні диспропорції в структурі угод за різними фінансовими інструментами. Простежується розвиток відзначених тенденцій у поточному 2017 р. Намічено напрями подолання вад розвитку вітчизняного фондового ринку. В статье обосновывается значимость фондового рынка как для финансовой страны, так и для развития реального сектора экономики страны. Проводится анализ фондового рынка Украины за период 2014-2016 гг. как в разрезе организаторов торговли (фондовых бирж), так и в разрезе финансовых инструментов. Анализируются симптоматические диспропорции в структуре сделок с различными финансовыми инструментами. Прослеживается развитие отмеченных тенденций в текущем 2017 г. Намечены направления преодоления недостатков развития отечественного фондового рынка. The article substantiates the importance of the stock market both for the financial system of the country and for the development of the real sector of the country. An analysis of the stock market of Ukraine for the period from 2014 to 2016 is carried out both in the context of trade organizers (stock exchanges) and in the context of financial instruments. The analysis of the symptomatic disproportions in the structure of transactions by various financial instruments is analyzed. The development of marked tendencies in the current 2017 is traced. Directions of overcoming the defects of development of the domestic stock market are outlined.