Формування стратегічних бюджетів ефективного використання людського капіталу - Берсуцька, С.Я.; Зайцев, В.С. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
У результаті проведеного дослідження вдосконалено методичний підхід ефективної реалізації стратегічних показників збалансованої системи господарюючого суб'єкта, що заснований на результатах використання синергетичного ефекту об'єднання ЗСП і бюджетування за допомогою механізму трансформації стратегічних цілей людського капіталу, сформованого на основі впровадження стратегічних карт у систему бюджетів. Доведено, що стратегічне бюджетування дозволяє виявити залежність між показниками індивідуальної оцінки працівників і комплексною системою показників діяльності підприємства, виступаючи інструментом опису стратегічних цілей кожного аспекту діяльності в рамках збалансованої системи показників. В результате проведенного исследования усовершенствован методический подход эффективной реализации стратегических показателей сбалансированной системы хозяйствующего субъекта, который основан на результатах использования синергетического эффекта объединения ССП и бюджетирования с помощью механизма трансформации стратегических целей человеческого капитала, сформированного на основе внедрения стратегических карт в систему бюджетов. Доказано, что стратегическое бюджетирование позволяет выявить зависимость между показателями индивидуальной оценки работников и комплексной системой показателей деятельности предприятия, выступая инструментом описания стратегических целей каждого аспекта деятельности в рамках сбалансированной системы показателей. As result of research, the methodical approach to the effective implementation of strategic indicators of a balanced system of an economic entity is improved, which is based on the results of using the synergetic effect of combining a balanced system of indicators and budgeting using the transformation mechanism strategic goals of human capital, formed on the basis of the introduction of strategic maps into the system of budgets. It is proved that strategic budgeting makes it possible to reveal the relationship between the indicators of individual assessment of employees and the complex system of performance indicators of an enterprise, acting as a tool for describing the strategic objectives of each aspect of activity within the framework of a balanced system of indicators.