Термодинаміка процесу синтезу оксидокерамічних покриттів та їх корозійна стійкість - Імбірович, Н.Ю.; Клапків, М.Д.; Посувайло, В.М.; Остап’юк, С.І. (Вісник Українського матеріалознавчого товариства, 2014)
Досліджено термодинаміку процесу синтезу оксидокерамічного покриття, синтезованого на титановій основі. Визначено корозійну стійкіть плазмоелетролітно синтезованих покриттів на цирконієвому та тиновому сплавах. Встановлено, що струми корозії для досліджуваних покриттів понижуються на 1–3 порядки. Исследовано термодинамику процесса синтеза оксидокерамического покрытия, синтезированного на титановой основе. Определено коррозионную стойкость плазмоэлетролитно синтезированных покрытий на циркониевом и тиновом сплавах. Установлено, что токи коррозии для исследуемых покрытий снижаются на 1–3 порядка. The thermodynamics of the synthesis oksydokeramichnoho coating synthesized on a titanium base. Definitely corrosion resistant coatings on plazmoeletrolitno synthesized zirconium and alloys tynovomu. It was established that the current corrosion coatings studied ponyzhuyutsya 1–3 orders of magnitude.