Дослідження пружних властивостей та деформацій системи “захисне покриття – металева основа” - Редько, О.І. (Вісник Українського матеріалознавчого товариства, 2014)
Досліджено вплив вмісту і природи дисперсних наповнювачів на фізико-механічні властивості епоксидних композитів. Показано, що для підвищення когезійної міцності матеріалів у пластифікований зв’язувач необхідно вводити частки зольних мікросфер та карбіду кремнію з дисперністю 63 мкм. Додатково показано, що для поліпшення когезійних властивостей композитів необхідно вводити у зв’язувач 5–15 мас.ч. вспученого вермикуліта (10–20 мкм). Исследовано влияние концентрации и природы дисперсных наполнителей на физико-механические свойства эпоксидных композитов. Показано, что для повышения когезионной прочности материалов в пластифицированное связующее необходимо вводить частицы зольных микросфер и карбида кремния с дисперсностью 63мкм. Дополнительно показано, что для повышения когезионных свойств композитов необходимо вводить в связующее 5–15 мас.ч. вспученого вермикулита (10–20 мкм). The influence of content and nature of dispersed fillers on physical and mechanical properties of epoxy composites is investigated. It is shown that to increase the cohesion strength of materials it is necessary to enter the ash microspheres parts and silicon carbide with disperse of 63mcm in plasticized oligomer. More shows that to improve the cohesion properties of composites it is necessary to enter 5–15 m.p. of vermiculite (10–20 mcm) in oligomer.