Утвержденные международные стандарты в области нанотехнологий - Павлыго, Т.М.; Сердюк, Г.Г. (Вісник Українського матеріалознавчого товариства, 2014)
Техническим комитетом стандартизации 1S0/ТС 229 “Нанотехнологии ” опубликованы первые 3 международных нанотехнологических стандарта, которые утверждены для использования в окончательном виде. Указанные стандарты посвящены производству металлических наночастиц, определению их параметров и анализу наноматериалов на содержание эндотоксина. Рассматриваемые стандарты сориентированы на использование в медицине. Технічним комітетом стандартизації ISO/ТС229 “Нанотехнології” опубліковані перші 3 міжнародні нанотехнологічні стандарти, які затверджені для використання в остаточному вигляді. Зазначені стандарти присвячені виробництву металевих наночастинок, визначенню їх параметрів та аналізу наноматеріалів на вміст ендотоксину. Розглянуті стандарти, зорієнтовані на використання в медицині. Standardization Technical Committee ISO/TC 229 “Nanotechnologies” published 3 international nanotechnology> standards used in final form. These standards focus on the production of metal nanoparticles, the determination of their parameters and analysis the endotoxin content in nanomaterials. These standards are oriented for use in medicine.