Соціально-екологічна складова економічної безпеки сільського господарства - Костюк, Т.О. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
За сучасною методологією проведено інтегральне оцінювання рівня соціально-екологічної безпеки сільського господарства України, що засвідчує вкрай незадовільний (критичний) стан соціальної безпеки та передкризовий стан екологічної безпеки. Виявлено загрози в кожній складовій та розраховано вектор порогових значень з урахуванням досвіду економічно розвинених країн. По современной методологии проведена интегральная оценка уровня социально-экологической безопасности сельского хозяйства Украины, что свидетельствует о крайне неудовлетворительном (критическом) состоянии социальной безопасности и предкризисном состоянии экологической безопасности. Выявлены угрозы в каждой составляющей и рассчитан вектор пороговых значений с учетом опыта экономически развитых стран. According to modern methodology, an integral assessment of the level of social and ecological safety of Ukraine's agriculture is carried out, which indicates an extremely unsatisfactory (critical) state of social security and a precrisis state of environmental security. Threats in each component are identified and a vector of threshold values is calculated taking into account the experience of economically developed countries.