Анализ физико-технических процессов при высоковольтной электроразрядной обработке металлических порошков - Сизоненко, О.Н.; Трегуб, В.А.; Липян, Е.В.; Торпаков, А.С. (Вісник Українського матеріалознавчого товариства, 2015)
Методами физического моделирования и теоретического анализа исследованы факторы воздействия высоковольтного электрического разряда (ВЭР) в дисперсной системе «порошок–керосин» и их влияние на дисперсность порошка Ti после обработки. Экспериментально показана эффективность управления дисперсностью порошков при ВЭР- воздействии за счет частоты следования разрядов. Методами фізичного моделювання та теоретичного аналізу досліджено фактори дії високовольтного електричного розряду (ВЕР) у дисперсній системі «порошок–гас» та їх вплив на дисперсність порошку Ti після обробки. Експериментально показано ефективність керування дисперсністю порошків при ВЕР-впливі за рахунок частоти посилання розрядів. Factors of impact of high voltage electric discharge (HVED) in disperse system «powder– kerosene» and their influence on Ti-powder dispersion after treatment have been researched by methods of physical modelling and theoretical analysis. Efficiency of powder dispersion controlunder HVED-impact on account of discharges passing frequency has been experimentally shown.