Твердофазные реакции в оксидных системах с позиций оксокислотности (оксоосновности) - Зинченко, В.Ф.; Антонович, В.П. (Вісник Українського матеріалознавчого товариства, 2015)
Установлена взаимосвязь направленности твердофазных реакций в оксидных системах и кислотности-основности оксидов. Предложен параметр эффективной электроотрицательности оксидов, на основе которого дана количественная оценка термической прочности сложнооксидных соединений. Встановлено взаємозв’язок спрямованості твердофазних реакцій в оксидних системах і кислотності-основності оксидів. Запропоновано параметр ефективної електронегативності оксидів, на основі якого дано кількісну оцінку термічній міцності складнооксидних сполук. The interrelation of a direction of solid-phase reactions in oxide systems and acidity-basicity of oxides have been established. The parameter of effective electronegativity of oxides on which basis the quantitative estimation of thermal stability of complex-oxide compounds was carried out have been proposed.