Влияние отжига на эволюцию фазового состава, структуры и физико-механических свойств высокоэнтропийного сплава CrMnFeCoNi₂Cu - Мысливченко, А.Н.; Крапивка, Н.А.; Горбань, В.Ф.; Карпец, М.В.; Рокицкая, Е.А. (Металлофизика и новейшие технологии, 2017)
Исследована эволюция структуры, фазового состава и физико-механических свойств холоднокатаного высокоэнтропийного сплава (ВЭС) CrMnFeCoNi₂Cu. Указанный ВЭС неэквиатомного состава был изготовлен методом аргонодуговой плавки с последующей прокаткой при комнатной температуре на степень деформации 98%. Термостабильность фазового состава, структуры и физико-механических свойств изучалась после двухчасовых отжигов при температурах 1073, 1173, 1273, 1373, 1473 К. Досліджено еволюцію структури, фазового складу та фізико-механічних властивостей холоднокатаного високоентропійного стопу (ВЕС) CrMnFeCoNi₂Cu. Вказаний ВЕС нееквіатомового складу був виготовлений методою арґонодугового топлення з подальшим вальцюванням за кімнатної температури на ступінь деформації 98%. Термостабільність фазового складу, структури та фізико-механічних властивостей вивчалася після двогодинних відпалів за температур у 1073, 1173, 1273, 1373, 1473 К. The subject of this article is the investigation of thermal stability of the phase composition and physical-mechanical properties of the cold-rolled high-entropy multicomponent CrMnFeCoNi₂Cu alloy. Non-equiatomic high-entropy CrMnFeCoNi₂2Cu alloy is designed and fabricated by argon-arc smelting and room-temperature cold rolling up to 98% deformation. Thermal stability of phase composition, structure and physical-mechanical properties are studied after two-hour annealing at temperatures of 1073, 1173, 1273, 1373, 1473 K.