Глухів і Гетьманщина середини ХVІІІ ст. у наукових працях Ніколя-Габріеля Леклерка - Луняк, Є.М. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті здійснено комплексний аналіз одного з важливих
джерел з історії України, праці Ніколя-Габріеля Леклерка
«Фізична, моральна, цивільна та політична історія давньої та
сучасної Росії», на тлі історичних взаємин України та Франції. В статье cделан комплексный анализ одного из важных
источников по истории Украины, работы Николя-Габриэля
Леклерка «Физическая, моральная, гражданская и политическая
история древней и современной России», на фоне исторических взаимоотношений Украины и Франции. Іn the article the complex analysis one of historical
researches of Ukrainian history in the middle of the XVIІI-th
century is made, the work of Nicolas-Gabriel Leclerc «Histoire
physique, morale, civile et politique de la Russie Ancienne et
Moderne», against the background of historical mutual relations
of Ukraine and France.