Репрезентація пам’яток у контексті українського законодавства та принципів ICOMOS - Вечерський, В.В. (Сіверщина в історії України, 2012)
Стаття присвячена питанням репрезентації, тобто
представлення пам’яток культурної спадщини відповідно до
вимог українського законодавства, у т. ч. для внесення їх до
Державного реєстру нерухомих пам’яток України, а також
репрезентації їх на міжнародній арені для включення до Списку
всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Статья посвящена вопросам репрезентации, т. е.
представления памятников культурного наследия в соответствии
с требованиями украинского законодательства, в т. ч. для
внесения их в Государственный реестр недвижимых памятников
Украины, а также репрезентации их на международной арене
для включения в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Article is devoted to the presentation of cultural heritage in
accordance with Ukrainian legislation, including for inclusion
in the State Register of Monuments of Ukraine, as well as their
representation on the international stage for inclusion in the
UNESCO World Heritage List.