Структура сегменту нерухомих пам’яток пам’яткоємного середовища Ніжина - Зозуля, С.Ю. (Сіверщина в історії України, 2012)
У дослідженні виконана структурація сегменту нерухомих
пам’яток пам’яткоємного середовища м. Ніжина Чернігівської
обл. Наведений у якості додатка список нерухомих пам’яток,
виконаний за історико-архітектурним опорним планом
міста. Результати дослідження можуть бути використані у
подальших історіографічних і пам’яткознавчих дослідженнях, а
також у практичній пам’яткоохоронній роботі, передусім під
час створення в Ніжині історико-архітектурного заповідника. В исследовании выполнена структурация сегмента
недвижимых памятников памятникосодержащей среды г.Нежина
Черниговской обл. Помещенный в качестве приложения список
недвижимых памятников выполнен по историко-архитектурному
опорному плану города. Результаты исследования могут
быть использованы в дальнейших историографических и
памятниковедческих исследованиях, а также в практической
работе по охране памятников, прежде всего при создании в
Нежине историко-архитектурного заповедника. In research the structurization of Immovable Monuments
Segment of Nizhyn’s Cultural Heritage is done. There is reproduced
as an annex a list of Nizhyn’s Monuments executed by the historical
and Nizhyn’s architectural reference plan. The results of this
research can be used in subsequent historiography researches,
studies in cultural heritage and for practical work of cultural
heritage’s protection, especially when it was creating historical and
architectural reserve in Nizhyn.