Проблеми реставрації, пристосування та збереження історико-культурних пам’яток Національного заповідника «Замки Тернопілля» - Підставка, Р.В. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті висвітлено основні етапи становлення
Національного заповідника «Замки Тернопілля» як науково-дослідної, пам’яткоохоронної, реставраційної та туристичної установи. Розглянуто сучасний стан збереження об’єктів
заповідника національного значення. Запропоновано основні
напрямки пристосування замків та палаців заповідника до туристичної діяльності. В статье отражены основные этапы становления
Национального заповедника «Замки Тернополья» как научно-исследовательского, памятникоохранного, реставрационного
и туристического учреждения. Рассмотрено современное
состояние сохранения объектов заповедника национального значения. Предложены основные направления приспособления замков и дворцов заповедника к туристической деятельности. In the article the basic stages of becoming of National reserve
«Castles of Ternopilla» are reflected, as research, restoration and
tourist establishment. The modern state of maintenance of objects of
reserve of national value is considered. Basic directions of adaptation
of castles and palaces of reserve are offered to tourist activity.