Питання війни та миру в творчості Я.П. Козельського - Заремський, М.Й. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті аналізуються проблеми війни та миру в
соціально-політичній концепції Якова Козельського – видатного
українського мислителя епохи Просвітництва, у 1770-1778 рр.
– співробітника Малоросійської колегії у м. Глухові, автора
концепції «прямої істини» та «прямої доброчесності». В статье анализируются проблемы войны и мира в
социально-политической концепции Якова Козельского –
выдающегося украинского мыслителя эпохи Просвещения,
в 1770-1778 гг. – сотрудника Малороссийской коллегии в
г. Глухове, автора концепции «прямой истины» и «прямой добродетели». This article analyzes the problem of war and peace in the social
and political concept of Yakiv Kozelskyi – outstanding Ukrainian
philosopher of the Enlightenment, in the 1770-1778 the contributor
of Malorussian Board in Hlukhiv, author of the concept of «live
truth» and «direct integrity».