До питання про конструктивні особливості житла середини Х ст. на посаді Виповзівського городища - Скороход, В.М. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті подаються нові археологічні дослідження на посаді Виповзівського археологічного комплексу у 2011 р. На основі аналізу решток давньоруського житла середини Х ст. зі збереженими дерев’яними конструкціями запропонована його реконструкція. В статье подаются новые археологические исследования на посаде Выползовского археологического комплекса в 2011 г. На основе анализа остатков древнерусского жилища середины Х в. с сохранившимися деревянными конструкциями предложена его реконструкция. New archaeological investigations on the site of archaeological complex in Vypovziv in 2011 are given in the article. Analysis of the Old Rus dwelling of the middle of X century is made in the article. Lefts of the wooden constructions, found in it, let to propose its reconstruction.