Взаємовплив тактики облоги та оборони і конструкції давньоруських оборонних укріплень - Бережинський, В.Г.; Івануц, М.Г. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті розглянуто питання взаємовпливу змін у
будівництві укріплень в Давньоруській державі та розвитку тактики дій війська в облоговому та оборонному бою. В статье рассмотрен вопрос взаимовлияния изменений в
строительстве укреплений в Древнерусском государстве и развития тактики действий войска в осадном и оборонном бою. In the article the question of cross-coupling of changes
in building of strengthening in the Ancient Russian state and
development of tactic of actions of army in a siege and defensive
fight is considered.